Pioniers van Missiehuis Park: een nieuwe start in luxe appartement

Missiehuis Park verwelkomt met trots meneer en mevrouw Hennis als de eerste formele eigenaren van een koop-appartement in Missiehuis Park.

Op vrijdag 18 augustus markeerde Missiehuis Park een historisch moment toen meneer  en mevrouw Hennis als allereerste formeel de trotse eigenaars werden van een prachtig appartement in dit toekomstige woongebied. Daarmee komt, na de verbouwing die start in september, een einde aan een lange periode van leegstand en achteruitgang van het imposante missiehuis, dat in 1924 voor het eerst in gebruik werd genomen.

Nadat de notariële akten door notaris Beumer waren gepasseerd en daarmee de levering was geformaliseerd, bracht Dimitry Melchiors, CEO van ontwikkelaar EQUILIS Nederland, persoonlijk zijn felicitaties over, vergezeld van een prachtig boeket bloemen. 

"Een warm welkom aan boord, heer en mevrouw Hennis, als de trotse toekomstige bewoners van Missiehuis Park! We wensen u alle denkbare woongenot in het monumentale missiehuis. Het oorspronkelijke missiehuis is ontworpen door architect F.C. de Beer en is van architectonische waarde vanwege de monumentale hoofdvorm en de gave roodbruine metselwerk detaillering. Hierbij is gebruik gemaakt van stijlelementen ontleend aan de Amsterdamse School-architectuur. Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en Van Ommeren Architecten zijn de ontwerpers van de transformatie van het missiehuis, waarin 41 appartementen worden gerealiseerd. Met de ontwikkeling van het Missiehuis Park wordt een samenhangend geheel van monumenten, bestaande bouw en nieuwbouw gerealiseerd met een rijke landschappelijke drager als basis. Mede dankzij de nieuwe bewoners wordt een 100 jaar oud en besloten deel van Driehuis omgevormd tot een aangenaam en open woonmilieu voor de komende eeuw(en)“.

De bouw van Missiehuis Park gaat van start in september 2023. Het bouwproces zal met zorg worden begeleid door een deskundig team van professionals van aannemer Slokker Bouwgroep, die zich inzetten voor het realiseren van een inspirerende groene woonomgeving in Driehuis.

We nodigen u uit om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen van dit project van droom naar werkelijkheid. Blijf op de hoogte van de voortgang en ontdek wat Missiehuis Park te bieden heeft. 

Bent u ook geïnteresseerd in wonen in Missiehuis Park? Ons toegewijde makelaarsteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder op weg te helpen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen.

Terug naar nieuwsoverzicht